پرمصرف ترین اسپیسر چیست؟

0
1538

در مباحث قبل درباره اینکه اسپیسر یا فاصله انداز بتن چیست و چه کاربردهایی دارد صحبت کرده ایم. این قطعه نقش مهمی در بالا بردن سرعت ساختمان سازی دارد. به علاوه در بهبود کیفیت آن نیز موثر است. از این رو بر خلاف نظر بسیاری از سازندگان اصلا وسیله ای بی فایده به حساب نمی آید. اما پرمصرف ترین اسپیسرها کدامند؟. در این مبحث قصد داریم پاسخ این سوال را برای شما عزیزان بیان کنیم. پس با ما همراه باشید.

دلایل استفاده از اسپیسر

دلایل استفاده از اسپیسر

مطمئنا استفاده از اسپیسر نسبت به روش سنتی دارای فواید متعددیست اما با تمام این تفاسیر استفاده از این محصول بسیار الزامی می باشد چرا که عدم استفاده از آن مشکلات زیادی را می تواند به همراه داشته باشد، مشکلاتی از جمله: چسبیدن میلگرد به بتن، بیرون زدگی میلگردها از داخل بتن، کم شدن عمر مفید بتن و …

پرمصرف ترین اسپیسر براساس جنس

یکی از پرمصرف ترین اسپیسر ها از جنس پلاستیک هستند. این نوع فاصله اندازها در شکل های مختلف تولید شده و در قسمت های متفاوت به کار گرفته می شوند. مهندسین عمران و معماران از این نوع فاصله انداز خیلی بیشتر از موارد دیگر استفاده می کنند. زیرا فاصله انداز از جنس های دیگری همچون بتن و فلز نیز ساخته می شود.

دلایل محبوبیت فاصله گذار پلاستیکی

دلایل محبوبیت فاصله گذار پلاستیکی

قیمت مناسب

فاصله گذارهای پلاستیکی از لحاظ اقتصادی به صرفه تر هستند. قیمت آن ها نسبت به جنس های بتنی و فلزی تفاوت قابل ملاحظه ای دارد. به همین جهت استفاده از آن ها در پروژه های ساخت و ساز باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.

تنوع در شکل

پلاستیک از جمله موادی است که پس از ذوب شدن به راحتی شکل گرفته و به هر فرمی تبدیل می شود. به همین جهت این فاصله گذار برای کف، سقف، دیوار و … شکل های مناسبی داشته و قابل استفاده است.

مقاومت قابل قبول

فاصله گذار پلاستیکی از مقاومت قابل قبولی نیز برخوردار است و قطعا این موضع نیز باعث استفاده فراوان از آن می شود.

تولید سریع

روند تولید اسپیسرهای پلاستیکی سریع تر از سایر جنس هاست. به همین علت بیشتر در بازار موجود بوده و به اصطلاح دم دست هستند.

معایب اسپیسر پلاستیکی

  • این فاصله گذار ها معایبی نیز دارند، از جمله :
  • تفاوت بسیار ضریب حرارتی بتن و پلاستیک
  • عدم چسبندگی بین پلاستیک و بتن
  • عدم استفاده در نقاط پرفشار سازه و …

اما به نظر می رسد قیمت مناسب و تنوع در شکل باعث چشم پوشی از این معایب شده است.

بعد از اسپیسرهای پلاستیکی جنس های بتنی و فلزی بیشترین استفاده را دارند. اما میزان استفاده از آن ها به پای فاصله گذارهای پلاستیکی نمی رسد. زیرا قیمت بالاتری داشته و روند تولید آن ها نیز زمان بر و پر هزینه است. بنابراین پرمصرف ترین اسپیسرها از نظر جنس اول پلاستیکی، دوم بتنی و سوم فلزی هستند.

پرمصرف ترین فاصله گذارها بر اساس کاربرد

فاصله گذارهای پلاستیکی و یا حتی بتنی و فلزی بر اساس جایی که مورد استفاده قرار می گیرند به دو دسته کفی و دیواری تقسیم بندی می شوند. اما هر یک از این دسته بندی ها نیز به شکل های مختلفی هستند. برخی از اشکال بیشتر از بقیه مورد استفاده قرار گرفته و به اصطلاح کاربرد بیشتری دارند.

از جمله اسپیسرهای کفی پرمصرف می توان به مینی فیکس اشاره نمود. این نوع فاصله گذار برای ساخت انواع قطعه های پیش ساخته بتنی، عرشه های فولادی، سازه های بتنی و … کاربرد دارد. این نوع فاصله گذار برای شبکه های سبک میله گرد مناسب است و می تواند در کف یا سقف سازه مورد استفاده قرار گیرد. بعد از مینی فیکس می توان از فاصله گذار ماکس فیکس و هارد فیکس نام برد. این فاصله گذارهای کفی برای سازه های نیمه سنگین یا سنگین بیشترین استفاده را دارند.

اسپیسر دیواری

از جمله پرمصرف ترین اسپیسرهای دیواری می توان از ویل فیکس نام برد. این نوع فاصله گذار با نام های دیگری همچون خورشیدی یا چرخی نیز شناخته می شود. کاربرد آن بیشتر برای سطوح عمودی همچون دیوار است. قفل کن این فاصله گذار قدرت بسیار خوبی دارد. از این رو از آن استفاده زیادی می شود. 

منبع:

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید