امروزه با پیشرفت فناوری ها، سازه های غشایی به کلی دگرگون و متحول شده اند، هر چند بهبود مصالح، موجب عملکرد پوشش های غشایی شده است، ولی روش های نوین طراحی عامل اصلی بهره برداری این سازه ها می باشد.
ویژگی ها:
- ریشه در سنت کهن چادر سازی دارند.
- هزینه های اندک مصالح مورد نیاز سرعت اجرا و بر پاداشتن بالایی دارند.
- از عمر و پایداری کمی برخوردارند و در برابر آتش سوزی نا ایمن بوده و تغییر شکل دادن از معایب و کمبود های این نوع می باشد.
کاربرد های اولیه این ها در سیرک های نمایشی در چادرهای ارتشی می توان نامبرد. اما امروز با پیشرفت کردن علم و بهتر شدن فن آوری های نوین دوام مصالح و عمر آن ها افزایش به سزایی پیدا کرده است و دوام ومقاومت آن ها در برابر آتش نیز بهبود خوبی پیدا کرده است.
سازه غشایی
از روش های طراحی آن می توان به طراحی مدل کف صابونی اشاره کرد. مدل کف صابونی که لایه نازکی از کف صابون را روی لبه ها و تکیه گاه ها با اشکال مختلف می کشند و کشیده ترین و نازک ترین لایه را پدید می آورد .سپس از آن عکسبراری شده و الگو برداری می شود.
در این سازه ها نکته قابل توجهی وجود دارد، آن هم اینست که این سازه ها دائما باید در کشش باشد وگرنه بدفرم شده و دچار چین و چروک شده و بحالت آزادانه و بی شکل می ایستد و در اثر باد این قسمت های ازاد بهم برخورد کرده و ازبین می روند. پس وجود چروک نشانه ی عدم کشش کافی و پارگی نشانه ی کشش فراوان است و باد در شکل نهایی آن هنگام پروژه تاثیر زیادی می گذارد.
در طی سالیان بعد ،با احیای فن آوری ریخته گری فولاد و استفاده از آن به جای جوشکاری ضمن آنکه از تمرکز تنش ها در اتصالات کاسته شده است، این اتصالات توانسته اند با اشکال ساده ، تراش دار و بسیار زیبا، روحیات سازه های غشایی را بهتر منعکس کنند.