میکروسیلیس چیست؟ میکروسیلیس ها در لیست مواد پوزولانی بسیار فعال قرار گرفته اند. در این مقاله کاربرد میکروسیلیس و خاصیت شگفت انگیز آن بر بتن را بررسی می کنیم همینطور میتوانید همینطور میتونید قیمت ژل میکروسیلیس را در سایت کپکوکالا ببینید..
مشخصات فنی میکروسیلیس ها
شکل ظاهری ذرات Silica Fume ، کروی است به طوری که قطر هر ذره کمتر از یک نانومتر است. به طور متوسط این محصول در بزرگترین حالت قطری برابر با ۱۵ نانومتر خواهد داشت که باز هم صد برابر کوچکتر از ذرات سیمان است. نام دیگری که برای Silica Fume در نظر گرفته شده است دوده سیلیس است. میزان چگالی این محصول ۲٫۲ در نظر گرفته شده است و چگالی ویژه سیمان تنها ۳٫۱۵ اعلام شده است و تفاوت زیادی بین این مورد دیده می شود. این محصول از نظر فرمولاسیون بسیار قوی است.
میکروسیلیس ها چه تاثیری روی بتن دارند؟

از آنجایی که کاربرد اصلی میکروسیلیس روی بتن ها است پس چه خوب است بدانیم که این محصول دقیقاً با بتن ها چه می کند؟
کاهش نفوذپذیری بتن: یکی از مهمترین فواید میکروسیلیس، کاهش نفوذپذیری بتن ها است. زمانی که میکرو سیلیس با کلسیم هیدروکسید ترکیب می شود ژل کلسیم سییکت آلومینات تولید می شود و سبب کاهش خلل و فرج در بتن می شود و در نهایت تخلل را کاهش می دهد.
مقاومت فشاری بتن: Silica Fume ها به واسطه خاصیتی که دارند سبب کاهش مقاومت اولیه بتن می شود اما رفته رفته به عنوان جایگزین سیمان استفاده شده و مقاومت فشاری بتن را بیشتر می کنند و سبب قدرت بیشتر بتن ها می شود.
کاهش درجه حرارت بتن: زمانی که نیاز به استفاده از حجم زیاد سیمان در بتن باشد، حرارت بتن افزایش می یاد و Silica Fume کمک می کند تا حرارت ناشی از هیدراسیون کمتر شود. مواردی که در Silica Fume ها اجرا شده است از ترک های حرارتی نیز جلوگیری می کنند و ساختار عجیبی دارند.
مقاومت در برابر ذوب و یخ: در صورتی که تنها ده درصد از سیمان با Silica Fume جایگزین شود می توان انتظار داشت که مقاومت بین در برابر سیکل های ذوب بیشتر شود. به طور کلی میزان نفوذ پذیری کمتر می شود و شرایط برای نفوذ آب به داخل خلل و فرج وجود ندارد.
این مطلب را هم بخوانید:راه های افزایش مقاومت بتن سبک
واکنش های قلیایی: پدیده ای به عنوان سرطان بتن وجود دارد که مربوط به واکنش قلیایی سنگدانه های بتن است به طوری که سیلیس فعال با قلیایی سیمان ترکیب می شود و ترک های نقشه ای در سطح بتن نمایان می شود و در نهایت موقعیت قلیایی سیمان کاهش می یابد و سطح نفوذ پذیری بتن نیز کمتر می شود.
نوع استفاده از میکروسیلیس
از آنجایی که میکروسیلیس ها برای بتن های خودمتراکم، ژئوپلیمرها و بتن های توانمند و فوق توانمند استفاده می شود چه خوب است اطلاعات خوبی در مورد نحوه استفاده از آن داشته باشیم. مورد اول در این راستا اینکه Silica Fume ها به دو شکل پودر و ژل اجرا می شوند. معمولاً نوع ژل آن طرفدار زیادی دارد . در صورتی که نوع پودری را تهیه کنید باید با یک سوم مقدار آب ترکیب کنید. این محصول پس از استفاده به عمل آوری بتن ها کمک زیادی می کند و سبب می شود که مراقبت های ویژه ای از بتن ها صورت بگیرد و ساختار بی نظیر به بتن ها می بخشد که بسیار قابل قبول و ارزشمند است.
برای مطالعه تخصصی میتوانید به مقاله میکروسیلیس چیست بلاگ سایت کپکوکالا مراجعه فرماییدو
مزایا و معایب میکروسیلیس چیست؟
میکروسیلیس ها سبب بیشتر شدن مقاومت فشاری و کششی شده و همینطور مقاومت بتن در برابر سایش را بیشتر میکنند این در حالی است که سطح نفوذ پذیری را کاهش می دهند و مقاومت الکتریکی مخصوصی ایجاد می کنند. این محصول سبب افزایش دوام در محیط های مختلف می شود. اما یکی از موضوعاتی که شاید بخشی از معایب Silica Fume ها باشد اینکه سبب افت کارایی و اسلامپ بتن می شود و شاید به مرور زمان سبب جمع شدگی بتن ها شود و روی بتن یک سری ترک ها ایجاد شود و دوام بتن را کمتر نماید.
پیش از اینکه اقدام به خرید میکروسیلیس نمایید محیط پروژه شما مشخص باشد مثلاً اینکه محیط کلرایدی است نسبت به محیط های سولفاتی تفاوت خواهد داشت و محیط های ذوب و یخ نیز در این بخش قرار می گیرد به نسبت سایر بخش ها متفاوت هستند پس به این موضوع دقت کنید و محصول کاربردی برای خود خریداری کنید. قیمت میکروسیلیس ها بر اساس فرمولاسیون و حجم و نوع کاربردی که دارند مشخص می شود.